Uzení s udírnami Weber
Průvodce udírnami Weber
Začneme tím, že udírnu od Weberu postavíme přímo u vás na zahradě. Díky tepelnému štítu, který je umístěný na spodní části, můžete udírnu umístit i na trávník, aniž byste museli mít obavy o jeho poškození. Spodní část udírny obsahuje rošt pro rozžhavené uhlí a brikety. Na tento rošt položíte speciální spalovací komoru pro uhlí a poté do ní můžete vložit rozpálené palivo. Nezapomeňte otevřít všechny průduchy v dolní části, abyste zajistili dostatečný proud vzduchu a kyslíku do udírny.
Rady pro úspěšné uzení s udírnami od Weberu
- Oba grilovací rošty můžete použít současně.
- Vždy uzení provádějte s uzavřeným poklopem.
- Každým otevřením poklopu dojde k poklesu teploty uvnitř udírny a prodloužení doby přípravy jídla o 15 až 20 minut.
- Venkovní teplota ovlivňuje výkon udírny; například v zimě se doba uzení prodlouží.
- Při přidávání dřevěných briket nebo udících lupínků si ověřte hladinu vody v misce.
- Uzení je skutečné dobrodružství; zkoumejte různé teploty, druhy dřeva a maso.
Co dělat s udírnou když už jste uzení dokončili?
Důkladně očistěte udírnu, zejména udicí rošty, které vydrhněte kartáčem s ocelovými štětinami. Po vyčištění udírny ji není potřeba přenášet. Každá udírna od Weberu je dodávána s ochranným obalem, který ji spolehlivě chrání před deštěm, sněhem, prachem a UV zářením. Vaše udírna tak bude vždy dobře skryta a bezpečně zabezpečena.